Wat wil je laten schrijven?

Webteksten

Bij het bouwen van een website, vind je het heel normaal om het werk aan een professional overgelaten. 
Het werk wordt uitbesteed aan een grafisch bureau en er wordt niet gekeken op een paar honderd euro meer of minder voor een extra knop of een mooie foto. 

Als het echter op het schrijven van webteksten aan komt, gaat men algauw over tot huisvlijt. Waarom iemand inschakelen als je zelf een vlotte pen hebt?
Daar schuilt dan net het gevaar. Jouw site mag er prachtig, flitsend en professioneel uitzien met lekker lezende teksten, maar niemand schijnt hem terug te vinden. Hij wordt nauwelijks bezocht. Wat is het probleem?

Simpel. Het zijn de teksten. Als die niet geschreven werden volgens de criteria van Google (SEO), zal jouw website niet gemakkelijk opgepikt worden door zoekmachines.
Cristina´s pen heeft zich, zoals van een hedendaags tekstschrijver verwacht wordt, gespecialiseerd in het SEO-schrijven (Search Engine Optimalisation). Vlotte en wervelende teksten, precies zoals jij het wil, maar dan met voldoende zoekwoorden en met de juiste lay-out. Op die manier wordt jouw website wél gemakkelijk gevonden, meer bezocht en levert hij uiteindelijk meer omzet op.

Flyers

Ook in de huidige digitale wereld, kan je met een flyer nog altijd een groot publiek bereiken. Vooral wanneer hij in combinatie met een website wordt verspreid.
Een goede flyer brengt een korte, krachtige boodschap om jouw publiek nieuwsgierig genoeg te maken om jouw site te bezoeken.

Mailings

Je denkt misschien dat het versturen van nieuwsbrieven een ouderwetse manier van marketing is, maar dat is niet zo. Mailings zijn nog altijd lukratief als het op verkoop aan komt. Het werkt alleen niet meer zo simpel als vroeger, toen je gewoon iedereen in je mailbox een brief kon sturen met jouw laatste nieuwtjes of promoties.mailing nieuwsbrief

Als je het nog op die manier doet, kom je gegarandeerd in de spam van je correspondent tereccht. Je loopt trouwens de kans dat jouw internetprovider je blokkeert. Mailings stuur je via een mailserverprovider, dan ben je in orde met de wet.

Dat is het technische gedeelte, maar hoe zit het met inhoud?

Die is natuurlijk van super belang als je wil scoren bij je (potentiële) klanten. Behalve een sprekende onderwerpregel die de nieuwsgierigheid opwekt, is het ook belangrijk dat de stijl goed zit, dat er voldoende links naar je website in voorkomen en dat de eventuele koper meteen op de pagina landt waar je hem wil hebben.

Gebruik je nieuwsbrieven niet enkel om te verkopen, maar ook om je bestaande klanten warm te houden, zodat ze je niet vergeten. 

Een wervende mailing of een informatieve nieuwsbrief om meer mensen naar je website, je web shop of je winkel te lokken. Ik schrijf op maat, precies zoals jij dat wil.

Blogberichten

Het lijkt er sterk op dat, wanneer je vandaag de dag geen eigen blog hebt, je nog nauwelijks meetelt. Er zijn verschillende sites waarop je er eenvoudig één kan starten. Je plaatst er foto´s op van de dingen die je bezig houden, je reizen, een groot avontuur of een boeiende job.

Column Blog Maar er hoort ook tekst bij. Je schrijft graag en het leest vlot... voor wie  jou kent is het goed.
 Een vreemde haakt echter algauw af door een slechte zinsbouw en -  structuur, eventuele taal- en schrijffouten enz.

 Daarom besteden meer en meer bloggers het schrijven uit aan een  copywriter. Hoe leuker en vlotter de stijl, hoe meer lezers, hoe meer  succes. Je kan je kant en klare tekst ook aan je copywriter voorleggen  voor het nalezen, corrigeren of het eventueel herschrijven ervan. Cristina´s pen schrijft in de stijl die jij wil..
Lees mijn Verhalen uit Brazilië

Columns

Je zal het misschien niet meteen verwachten, maar de vele columns die je in tijdschriften leest, worden niet altijd door ondergetekende geschreven.
Het is commercieel erg goed voor magazines om bekende personen aan te trekken voor hun column-pagina. Het gebeurt echter, dat die niet altijd vlot kunnen schrijven en dan is een copywriter de oplossing.

Slogans

Je hebt een nieuw product gelanceerd of je eigen bedrijf gestart en dat verdient een sterke blikvanger. Dan is een sprekende slogan precies wat je nodig hebt.
Behalve met een gepaste naam, wil je natuurlijk ook opvallen met die ene zin die nu net beter in het oog springt dan de slogan van je concurrenten.
Cristina´s pen bedenkt zorgvuldig de woorden die jouw potentiële klant het meeste aanspreekt.

Spreekteksten

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar er is een gigantisch verschil tussen een leestekst en een spreektekst. Lees maar eens een willekeurige tekst hardop, je zal merken dat het niet natuurlijk klinkt. Alsof je met de mond van een ander praat
Spreekteksten zullen literair niet hoog scoren, maar ze klinken wel lekker en zullen de toehoorder boeien.
Heb je een speech te geven, of een voordracht, een opname te doen of een presentatie te geven, stuur me jouw kladwerk en ik maak er een "lekker bekkende" tekst van.
Je wil toch niet dat jouw toehoorders in slaap vallen, of erger nog, afhaken?

Sociale media

Om jouw bedrijf constant in de running te houden, kan je niet meer zonder sociale media.
Slechts af en toe een post plaatsen op Twitter, Linkedin, of Facebook heeft niet zo veel zin. Niet iedereen checkt dagelijks alle netwerken, dus veel van jouw berichten zullen verloren gaan of door veel te weinig mensen gezien worden.

Het is van het grootste belang om minstens vier á vijf keer per week van je te laten horen. Het beste zelfs elke dag.Sociale media
Daar kruipt helaas veel meer werk en tijd in dan je dacht toen je een account aanmaakte.
Hoe lang is het trouwens geleden dat je nog echt werk maakte van je professionele Facebookpagina?

Ik neem dit werkje graag van je over met het plaatsen van vlotte posts, interessante artikelen of quotes.
Mocht je het zelf nog niet gedaan hebben, kan ik voor jou de accounts openen op de verschillende kanalen.
Of ik start jouw professionele Facebookpagina op, compleet met alle bedrijfsinfo. Verder zorg ik ervoor dat de pagina onderhouden en dus goed zichtbaar blijft.

Autobiografieën

Je wil jouw verhaal kwijt, maar het lukt je niet te best om het helemaal op papier te krijgen. Toch wil je het uitbrengen onder je eigen naam. Dan kan je best een beroep doen op een copywriter/ghostwriter.

Cristina´s Pen schrijft jouw levensverhaal in de stijl die jij verkiest, zoals jij het in je hoofd hebt, onder jouw eigen naam. Niemand hoeft te weten dat je een beetje hulp kreeg.

Dit is uiteraard een werkje van langere duur en heeft wat meer begeleiding nodig. Ik nodig je dan ook graag uit om een weekje gratis in Bahia (bij ons) te komen logeren. Zo kunnen we samen alles grondig overlopen en het boek de eerste aanzet te geven.
Leuk vooruitzicht om zo jouw memoires te vereeuwigen, toch?

Nalezen en verbeteren

Het overkomt mij ook wel eens dat ik de fouten niet meteen zie in een door mezelf geschreven tekst. Je bent zo met de inhoud en de vormgeving bezig, dat je over de fouten heen leest en er overheen leest en er nog een keer overheen leest.

Daarom raad ik je aan je teksten altijd door een derde te laten nalezen, die haalt er de fouten in één oogopslag uit.

Voor een korte tekst vind je makkelijk een liefhebber, maar wanneer het over een naslagwerk gaat, een proefdruk of een verhandeling, wordt het moeilijk. Bij gebrek aan tijd en interesse wordt er snel even diagonaal overheen gegaan en dat helpt jou niet veel verder.

In dat geval kan je een beroep op mij doen. Ik lees alles aandachtig na en corrigeer meteen de schrijffouten.
En, mocht je dat willen, ook meteen de stijlfouten.

Herschrijven

Dat levensverhaal dat je al zo lang wilde schrijven, staat op papier, maar eigenlijk vind je het zelf allemaal niet zo goed verwoord. Je kan al vermoeden wat een buitenstaander ervan zou vinden.
Stuur me jouw schrijfsels en ik maak er een vlot boek van, zonder afbreuk te doen aan jouw stijl of aan de inhoud.

Dat kan ik trouwens ook doen met alle andere teksten, met alles wat hier voorgaand vermeld wordt.

Tarieven

Tarieven copywriter

Wat de kosten precies zijn, hangt grotendeels af van de opdracht. Het is erg moeilijk om op creatief werk een standaardprijs te plakken. Er zijn zoveel factoren die mee spelen, zoals bv hoe ingewikkeld is de opdracht? Komt er veel research bij kijken of is de briefing zo duidelijk en compleet dat er bijna onmiddellijk kan geschreven worden? 
Wat is de frequentie van een opdracht? Eenmalig of is het een reeks, zoals bij bv een blog. Er zijn zo veel afwijkingen, daarom is het goed de opdracht samen te bespreken.

Maar omdat ik weet hoe belangrijk het is een idee van budget te hebben, geef ik enkele richtlijnen voor:

het schrijven van:

  • een webtekst (max. 500 woorden): 110 euro
  • een blog of column (eenmalige opdracht, max. 500 woorden): 80 euro 
  • een nieuwsbrief (eenmalige opdracht, max. 500 woorden): 60 euro
  • een flyer (eenmalige opdracht): 40 euro

het herschrijven van:

  • een wervende tekst, bv webtekst, nieuwsbrief (max. 500 woorden): 80 euro
  • een redactionele tekst, bv blog of column (eenmalige opdracht, max. 500 woorden): 60 euro
  • een flyer (eenmalige opdracht): 30 euro


het redigeren van een manuscript of tekst: 0,07 euro per woord

het corrigeren van een manuscript of tekst: 0,04 euro per woord

het aanmaken en intensief bijhouden van een facebookpagina: 70 euro/maand

Maar vergeet niet, elke opdracht en de verlangens van de klant zijn telkens weer anders.

 

Het beste is dus om samen te overleggen, te puzzelen, te draaien en te keren, tot we tot een perfecte prijs voor ons beiden komen.